sobota, 4 lipca 2015

Truskawkowe lody na patyku z wanilią

Najprostsza i najszybsza metoda na lodowe pyszności. Bez chemii, konserwantów, sztucznych barwników. Wystarcza tylko owoce, odrobina śmietanki i dodatki wg uznania. Do ich przygotowania przyda się silikonowa foremka z patyczkami. Serdecznie polecam. 



szklanka zmiksowanych drobnych owoców ( u mnie truskawki)
łyżeczka cukru z prawdziwą laską wanilii
3 łyżki śmietany kremówki

Zmiksowane owoce mieszam z cukrem waniliowym i dodaję śmietankę. Chwilę miksuję, można też użyć blendera. Masę przekładam do silikonowej foremki i zamrażam. Gotowe :)


2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Też jestem tego zdania , chociaż za lodami , jakoś szczególnie nie przepadam. Wolę sorbety.

      Usuń