poniedziałek, 28 listopada 2016

Ekspresowe paszteciki z pieczarkami

Jeśli podwiniecie rękawy, to za godzinę wyjmiecie z piekarnika, pełną blachę pachnących pasztecików. Bez drożdży, proszku do pieczenia. Naturalne i bardzo smaczne. Z farszami można pokombinować i zrobić taki jaki najbardziej Wam smakuje. A sekretny składnik ciasta to...zapraszam na wpis.



Farsz;

30 dag pieczarek
duża cebula
olej
sól i pieprz do smaku

Ciasto;
25 dag twarogu w kostce
2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki soli
125 g masła roślinnego

Oraz;
jajko do posmarowania
dowolna mieszanka ziół do posypania


Cebulę kroję w drobną kostkę i szklę na odrobinie oleju. Umyte pieczarki obgotowuję w wodzie i rozdrabniam w elektrycznym rozdrabniaczu. Dodaję do cebuli i chwilę smażę. Doprawiam do smaku. Składniki na ciasto zagniatam i rozwałkowuję. Wycinam z niego kwadraty i nakładam farsz. Zlepiam po przekątnej. Układam na blasze. Smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję ziołami. Piekę 20 minut w 180st. Podaję z dipem.

Smacznego :)

4 komentarze: