Wczoraj mieliśmy piątek 13. Jakoś nie wierzę w szczególnego pecha tego dnia. Wręcz odwrotnie wczoraj miałam fajny dzień. Za to dziś porażka w kuchni. Po pierwsze marzyło mi się wilgotne brownie. Zamiast wykorzystać swój sprawdzony przepis Najlepsze brownie, zachciało mi się nowości. Ciasto wyszło suche. Chyba przez zbyt dużą ilość maki i zbyt długi czas pieczenia. Oczywiście w smaku jest dobre. Właśnie zajadamy je z dodatkiem powideł śliwkowych.
Natomiast pierogi z mięsem są przepyszne w smaku. Ale chciałam zrobić do nich takie cieniutkie ciasto, wypełnione po brzegi farszem. Tak się zagadałam przez telefon ,że jedna porcja mi się rozgotowała i po farszu zostało wspomnienie. Dobrze , że miałam ich dużo więcej, więc kolejne pierogi dopilnowałam i zjadamy dziś na obiad pyszne pierogi z mięsem.
Uff to tyle moich dzisiejszych wrażeń ...
Za to chciałam się z Wami podzielić świetnym przepisem na imprezę karnawałową, czy po prostu ciepłą kolację. Możecie do nich dodać co tylko podpowiada Wam wyobraźnia. Oto moja wersja.
Składniki:
chleb tostowy
tyle plasterków szynki ile mamy kromek chleba
ser gorgonzola
chutney z mango
suszone pomidory
Chleb tostowy wkładam do blaszanej foremki na muffinki. Do środka nakładam po łyżeczce pikantnego chutnej z mango i na to układam plaster szynki. Następnie dodaję kawałek suszonego pomidora i kostkę sera gorgonzola. Zapiekam w piekarniku 10 minut w temp. 180st.
Smacznego :)
Czasem tak bywa że coś nie wyjdzie ale nie ma tego złego ...;)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak, nie ma ludzi nieomylnych :)
UsuńPysznie wyglądają te tosty :) A co do brownie, często bywa kapryśne :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie dziękuję :)
UsuńSzybka i smaczna propozycja :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania :-)
OdpowiedzUsuńZjadłabym takie bez szynki :)
OdpowiedzUsuń