wtorek, 19 maja 2015

Sałatka z selerem naciowym i kolendrą

Selera naciowego często w kuchni używamy
Najczęściej w sałatkach go zjadamy
Dodajemy do niego kurczaka gotowanego 
I szybko mamy coś pysznego i sytego
Do sałatki kurczaka gotowanego dodaję
Ziołami go doprawię
A na dodatek słodziutkich rodzynek dosypiemy
Bo przełamywać smaki chcemy
W taki oto sposób szybko sałatka pyszna powstaje
Dzięki Skworcu przepis Wam zapodaję :)

Serdecznie zapraszam Was do sklepu internetowego Skworcu, znajdziecie tam wiele pysznych produktów i innych akcesorii przydatnych w kuchni. 

Więcej informacji o sklepie Skworcu , znajdziecie tutaj



seler naciowy
pierś z kurczaka
puszka kukurydzy
czerwona papryka
duża garść rodzynek Skworcu
łyżka suszonych liści kolendry Skworcu
szczypta pieprzu pomarańczowego Skworcu
sól do smaku
łyżeczka vegety (lub innej uniwersalnej przyprawy)
2-3 łyżki majonezu


Kurczaka gotuję w wodzie  z dodatkiem vegety.Po ostudzeniu kroję w drobną kosteczkę. Paprykę i selera również kroję w kostkę. Warzywa i odsączoną kukurydzę mieszam z pokrojonym kurczakiem. Dodaję suszone rodzynki (można je również drobniej pokroić). 

Sałatkę doprawiam do smaku solą i pomarańczowym pieprzem. Dodaję suszoną kolendrę. 

Przed podaniem sałatkę mieszam z majonezem.

Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz