poniedziałek, 21 sierpnia 2017

Sałatka z prażonymi migdałami

Bardzo lubię tę sałatkę i często robię w domu. Z powodzeniem możecie zapakować ją w słoik i zabrać do pracy. Przyjemnie chrupiące migdały i aksamitny sos dopełniają całości. Serdecznie polecam :)


Składniki;
brokuł
1-2 malinowe pomidory
1/2 opakowania fety
3 łyżki płatków migdałowych

Sos;
po 2 łyżki oliwy i miodu
łyżeczka musztardy
kilka kropli soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
przeciśnięty ząbek czosnku

Brokuła dzielę na różyczki i gotuję w osolonej wodzie 7 minut. Odcedzam i studzę. Pomidora kroję w ćwiartki, fetę kruszę. 

Przygotowuję sos mieszając dokładnie wszystkie skłądniki aż powstanie gładka emulsja.

Migdały prażę na patelni z odrobiną soli aż nabiorą lekko złotego koloru.

Sałatkę polewam sosem i posypuję migdałami . Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz