naleśniki;
250 ml wody( ewentualnie mleka)
jajko
duża, czubata łyżka puree z dyni hokkaido (upieczona i zmiksowana dynia)
ok. 1 i 1/3 szklanki mąki
szczypta soli
olej do smażenia
35dag mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
3 duże łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
4 plastry goudy
łyżeczka masła
sól i pieprz do smaku
panierka:
jajko
płatki owsiane i bułka tarta (wymieszane w proporcji 1:1)
Kasze jaglaną gotuję wg przepisu na opakowaniu (mam swoją ulubioną firmę produkującą kasze , która wg mnie jest najlepsza). Składniki na naleśniki miksuję , odstawiam ciasto na kilka minut i smażę naleśniki. Szpinak przekładam do rondelka i podsmażam aż woda odparuje. Dodaję masło, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiam do smaku. Na koniec dodaję ser i mieszam aż się rozpuści. Dodaję kaszę i ponownie wszystko razem mieszam. Farsz nakładam na naleśniki i zawijam krokiety. Panieruję i obsmażam na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz