poniedziałek, 11 maja 2015

Rybka na włoską nutę

Rybka była u nas na obiad w piątek, wtedy to otrzymałam paczkę od Rafex. Bardzo spodobały mi sie przyprawy, dlatego od razu postanowiłam je wykorzystać w kuchni. Na pierwszy rzut poszły zioła włoskie. Mieszanka w swoim składzie ma m.in. lubczyk, tymianek, płatki czosnku i paprykę. Pięknie pachnie i nadaje potrawom pysznego smaku. Przyprawę dodałam do jajek w których panierowałam rybę. wyszło prosto i niezwykle smakowicie. Zapraszam zarówno do sklepu Rafex, jak i na przepis :)

Więcej informacjo o mojej współpracy, ze sklepem Rafex znajdziecie tutaj


2 duże płaty dowolnej ryby
2 jajka
1.5 łyżeczki ziół włoskich Rafex
bułka tarta i maka pszenna do panierowania
olej do smażenia


Rybę przecinam na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepuje widelcem z przyprawą włoską. Kawałki ryby obtaczam kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Odsączam na paierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Przekładam na półmisek. Smacznego :)


4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziękuję kochana :)Rybce smaku nadaje przyprawa włoska , dlatego ma fajny aromat :)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Dziękuję Kasiu, bardzo lubię rybkę :)

      Usuń