niedziela, 20 września 2015

Naleśniki na bogato

Pyszne naleśniki na słodko. Z dodatkiem rodzynek, polane jogurtową polewą. Nie będę się długo rozpisywać na ich temat. Trzeba po prostu spróbować. Smaczna i prosta propozycja na słodki obiad czy podwieczorek. Mi aż w brzuchu zaburczało. Czy są tu jacyś fani naleśników oprócz mnie ?:) 


Naleśniki;
300 ml mleka
jajko
5 czubatych łyżek mąki
szczypta soli
olej do smażenia

Nadzienie;
200 g twarogu
3 duże czubate łyżki ugotowanego budyniu waniliowego
garść rodzynek
łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
1-2 łyżki śmietany 18%

polewa:
3 łyżki jogurtu naturalnego
cukier do smaku
szczypta cynamonu



Składniki na naleśniki misuję. Odstawiam na 10 minut. 

W tym czasie mieszam twaróg z budyniem. Dodaję cukier i śmietanę. Masę można wymieszać łyżką lub zmiksować. 

Składniki polewy mieszam.

 Na patelni smażę cienkie naleśniki. Nakładam porcje nadzienia i zwijam naleśniki w rulony. Polewam jogurtem. Smacznego.

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. U nas też chętnie idą w każdej wersji, na słodko czy na słono. Są rewelacyjne.

      Usuń
  2. Z chęcią bym jednego zjadła. Super wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń