czwartek, 28 lipca 2016

Jaglane smoothie brzoskwiniowe

Po truskawkach  przyszedł czas na obłędnie pachnące brzoskwinie i nektarynki. Słodkie i soczyste. Latem wykorzystuję je do deserów, tart i koktajli. Dziś na podwieczorek zrobiliśmy sobie brzoskwiniowe smoothie, które dzięki dodatkowi kaszy jaglanej doskonale syci. Samo zdrowie !



Składniki na 2 porcje;

4 dojrzałe brzoskwinie
łyżka jakiegoś słodziwa (u nas cukier trzcinowy)
szczypta cynamonu
10 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej (kaszę ugotowałam na mleku bez laktozy)
ewentualnie mleko do uzupełnienia
mięta do dekoracji

Brzoskwinie obieram, usuwam pestki i kroję na mniejsze kawałki. Wkładam do kielicha blendera. Dodaję ugotowaną kaszę (najlepiej jak jest jeszcze ciepła). Dosładzam cukrem i dodaję cynamon dla podkręcenia smaku. Blenduję na gładko. Można dodać trochę mleka, jeśli chcemy uzyskać rzadszy koktajl. Pijmy na zdrowie :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz