3 brzoskwinie
3 duże łyżki twarogu
1 i 1/4 szklanki mąki
1 szklanka mleka
łyżka cukru
jajko
olej
cukier puder do posypania
Obrane brzoskwinie ścieram na tarce ( na dużych oczkach) . Można je też drobno pokroić. Mleko, jajko i cukier miksuję. Dodaję twaróg i mąkę. Na koniec mieszam z brzoskwiniami. Masa powinna być dość gęsta. Na rozgrzanym oleju smażę placuszki. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Placuszki posypuję cukrem pudrem.
Świetne placuszki, bardzo takie lubię, a z brzoskwiniami jeszcze nie jadłam :-)
OdpowiedzUsuńSerdecznie polecam :)
OdpowiedzUsuńMmm, idealne na weekendowe śniadanie :)
OdpowiedzUsuńO tak na śniadanko będa w sam raz :)
OdpowiedzUsuń