Rybka zajęła II miejsce w konkursie "Kuchnia dla niejadka " organizowany przez Przyślij Przepis. Kto ma małe dzieci wie, jak czasem trudno zachęcić je do jedzenia (zwłaszcza warzyw). Takim kolorowym śniadankiem chyba nikt nie pogardzi :)
2 jajka
2-3 rzodkiewki
kilka piórek szczypiorku
kilka plasterków zielonego ogórka
łyżeczka majonezu
oliwka z papryką
szczypta soli
Ugotowane na twardo jajka, ścieram na tarce warzywnej o drobnych oczkach. Mieszam z majonezem i doprawiam odrobiną soli. Z takiej pasty na talerzyku formuję kształt rybki. Z oliwki wycinam plasterek na oczko. Łuski robię z cienkich plasterków rzodkiewki. Ogon układam z piórek szczypioru. Gwiazdeczki wycinam z plasterków ogórka i rzodkiewek. Rybkę ozdabiam na talerzu natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz