30 dag mielonego mięsa
łyżeczka musztardy francuskiej(kto lubi ostre smaki może dodać więcej)
jajko
2-3 łyżki bułki tartej
ząbek czosnku
po 1/3 łyżeczki soli i papryki w proszku
szczypta świeżo mielonego pieprzu
jajko
2-3 łyżki bułki tartej
ząbek czosnku
po 1/3 łyżeczki soli i papryki w proszku
szczypta świeżo mielonego pieprzu
1-2 łyżki oleju do posmarowania kotletów
Czosnek przeciskam przez praskę. Mięso mieszam z jajkiem, czosnkiem i musztardą. Dodaję bułkę tartą. Doprawiam solą , pieprzem i papryką. Masę wyrabiam. Jeśli masa jest zbyt rzadka, należy dodać odrobinę bułki tartej lub kaszy mannej. Formuję podłużne kotleciki i nabijam je na długie patyczki do szaszłyków. Każdy kotlecik smaruję odrobiną oleju. Piekę na grillu lub patelni grillowej. Podaję z ogórkami i oliwkami.
Czosnek przeciskam przez praskę. Mięso mieszam z jajkiem, czosnkiem i musztardą. Dodaję bułkę tartą. Doprawiam solą , pieprzem i papryką. Masę wyrabiam. Jeśli masa jest zbyt rzadka, należy dodać odrobinę bułki tartej lub kaszy mannej. Formuję podłużne kotleciki i nabijam je na długie patyczki do szaszłyków. Każdy kotlecik smaruję odrobiną oleju. Piekę na grillu lub patelni grillowej. Podaję z ogórkami i oliwkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz