1/2 główki sałaty lodowej
1/2 brokuła
pomidor
ogórek
3-5 łyżek kukurydzy konserwowej
czerwona cebula
pół opakowania sera feta
posiekany koperek lub natka pietruszki
sos:
150 ml jogurtu naturalnego + łyżka majonezu
2 rozgniecione ząbki czosnku
szczypta bazyli i oregano
pomidor
ogórek
3-5 łyżek kukurydzy konserwowej
czerwona cebula
pół opakowania sera feta
posiekany koperek lub natka pietruszki
sos:
150 ml jogurtu naturalnego + łyżka majonezu
2 rozgniecione ząbki czosnku
szczypta bazyli i oregano
ewentualnie
sól i pieprz do smaku
Umytego brokuła dzielę na różyczki i gotuję we wrzatku ok. 6-8 minut. Studzę. Pomidora kroję w mniejsze cząstki, ogórka w krążki a cebulę w piórka. Kukurydzę odsączam z zalewy. Warzywa mieszam. Fetę kroję w kosteczkę, składniki sosu mieszam i polewam nim warzywa. Posypuję zieleniną.
Umytego brokuła dzielę na różyczki i gotuję we wrzatku ok. 6-8 minut. Studzę. Pomidora kroję w mniejsze cząstki, ogórka w krążki a cebulę w piórka. Kukurydzę odsączam z zalewy. Warzywa mieszam. Fetę kroję w kosteczkę, składniki sosu mieszam i polewam nim warzywa. Posypuję zieleniną.
Pyszna sałatka, bardzo je lubię. Sprawdzają się zawsze :-) pozdrawiam cieplutko :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko :) Również pozdrawiam :)
Usuń