400g mrożonego szpinaku
200 g śmietany 12%
100 ml mleka
łyżka masła
2-3 ząbki czosnku
sól i świeżo mielony pieprz
1/2 opakowania sera feta
10 pomidorków daktylowych
makaron spaghetti
100 ml mleka
łyżka masła
2-3 ząbki czosnku
sól i świeżo mielony pieprz
1/2 opakowania sera feta
10 pomidorków daktylowych
makaron spaghetti
Szpinak przekładam do rondelka , mieszam aż odparuje woda. Następnie dodaję masło i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuję około 5 minut i dolewam mleko. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Mieszam ze śmietaną. Makaron gotuję al dente i mieszam z sosem szpinakowym. Wykładam na talerze. Do każdej porcji dodaję pokrojone w cienkie plasterki oliwki, pomidorki i fetę w kostkach.
JA też uwielbiam szpinak, mogę zajadać nawet codziennie! :)
OdpowiedzUsuńCieszę się Malwinko, faktycznie ze szpinaku, można wyczarować dużo pyszności :) Pozdrawiam
Usuń