Paluszki surimi nadają sałatce ciekawy smak. Dobrze komponują się z makaronem i ogórkiem. Dobrze jest przygotować ją kilka godzin wcześniej, by makaron dostatecznie zmiękł. Nam posmakowała bardzo, może i Wam przepis przypadnie do gustu :)
25 dag paluszków surimi
ogórek
por (biała część)
pęczek szczypiorku
puszka kukurydzy
3 krążki ananasa
sól i pieprz do smaku
kostka chińskiego makaronu
majonez
Paluszki i pora kroję w pół talarki. Ogórka obieram i kroję w większą kostkę. Ananasa również kroję w kostkę. Makaron kruszę w rękach. Wszystko razem mieszam, dodaję odsączoną z zalewy kukurydzę oraz drobno posiekany szczypiorek. Sałatkę odstawiam do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem doprawiam solą i pieprzem. Mieszam z majonezem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz