środa, 14 stycznia 2015

Warszaty kulinarne w Akademi SetPoint

Jakiś czas temu miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, organizowanych w Akademii Set Point w Magdalence. Współorganizatorem warsztatów była firma Liebherr. Akademia jest otoczona zielenią, miło spędza się tam czas na tarasie, zwłaszcza latem. Można nawet usłyszeć śpiew ptaszków :) . Dyrektorem tego miejsca jest Alicja Kamińska, która jest doradcą żywieniowym i dietetykiem. Bardzo miła i sympatyczna pani, zresztą ekipa z Liebherr też była bardzo fajna. Wszyscy służyli radą i pomocą .  Po miłym powitaniu i lampce szampana , zostaliśmy zaproszeni do sali konferencyjnej na wykład , dotyczący mrożenia owoców i warzyw. Niby tak istotny temat, lecz dowiedziałam się kilku ważnych rzeczy, np. ryby należy rozmrażać w lodówce,a  nie w temperaturze pokojowej. A idąc na zakupy, należy mieć ze sobą torbę termoizolacyjną na mrożonki i mięso (niestety jest to bardzo rzadki widok w sklepie, by ktoś wkładał mrożonki do takiej torby).  Następnie zostaliśmy podzieleni na  grupy i otrzymaliśmy przepisy do wykonania. Przeszliśmy do kuchni, gdzie każdy mógł wykazać się swoimi umiejętnościami kulinarnymi. Mi przypadło w  udziale zrobienie sałatki  z tuńczykiem i bobem. Czas na gotowaniu szybko minął i stół szybko zapełnił się pysznym jedzeniem. Zasiedlismy do stołu i mogliśmy kosztować do woli. Jedzonko oczywiście przygotowane było z mrożnek. Szybkie i łatwe do przygotowania a zarazem pyszne. Deser zjedliśmy na tarasie. Atmosfera była bardzo miła, miejsce fantystyczne, organizatorzy spisali się na piątkę. Z warszatów wróciłam zrelaksowana, z garścią nowych znajomości i  przepisów oraz miłymi wspomnieniami . Jeśli będziecie mieli okazję odwiedzić to miejsce, serdecznie  polecam :)







Przede mną kolejne warszaty kulinarne, więc niedługo  podzielę się z Wami kolejnymi wrażeniami:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz