piątek, 27 marca 2015

Wyborne jajeczka z kiełkami

Za chwilkę Wszyscy usiądziemy do wielkanocnego śniadania. Na stole królują wtedy jajka - symbol życia. Przedstawiam wam bardzo prosty i efektowny sposób na podanie jajek.  Potrzebny jest sok z buraków lub barszcz czerwony. Często robię w słoikach tarte buraczki z cebulką, takie do obiadu. Wtedy sok zlewam do butelki i używam go albo do zupy albo właśnie do takich jajek. Jak Wam się podobaja , takie odmienne jajeczka? 


4 małe jajka od szczęśliwej  kurki
okolo 3/4 szklanki koncentratu z buraków 

Jajka gotuję na twardo.  Obrane jajkka wkładam do słoika i zalewam sokiem. Zostawiam na 2-3 godziny. Przecinam jajka na pół i dekoruję kiełkami. Można podawać z majonezem. Smacznego jajka  :)

2 komentarze: