Za chwilkę Wszyscy usiądziemy do wielkanocnego śniadania. Na stole królują wtedy jajka - symbol życia. Przedstawiam wam bardzo prosty i efektowny sposób na podanie jajek. Potrzebny jest sok z buraków lub barszcz czerwony. Często robię w słoikach tarte buraczki z cebulką, takie do obiadu. Wtedy sok zlewam do butelki i używam go albo do zupy albo właśnie do takich jajek. Jak Wam się podobaja , takie odmienne jajeczka?
4 małe jajka od szczęśliwej kurki
okolo 3/4 szklanki koncentratu z buraków
Jajka gotuję na twardo. Obrane jajkka wkładam do słoika i zalewam sokiem. Zostawiam na 2-3 godziny. Przecinam jajka na pół i dekoruję kiełkami. Można podawać z majonezem. Smacznego jajka :)
Super są te jajka. Fajnie wyglądają na talerzu :-)
OdpowiedzUsuńA dziękuję :)
Usuń