czwartek, 9 kwietnia 2015

Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami

Warto mieć w zapasie puszkę tuńczyka. Można z niego wyczarować, nie tylko pyszną pastę na kanapki, ale także użyć go do spaghetti. Ryba doskonale skomponowała się z pomidorami i makaronem. Do tego natka pietruszki, kilka chwil i syty obiad gotowy. Może ktoś się skusi na takie danie. Jutro piątek, u mnie dzień bezmięsny , więc polecam serdecznie. 



puszka tuńczyka w oleju
cebula
2 dojrzałe pomidory
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
ząbek czosnku
posiekana natka pietruszki
makaron spaghetti

Cebulę kroję w kosteczkę i szklę na oleju z tuńczyka. W międzyczasie gotuję makaron w osolonej wodzie. Pomidory kroję w kostkę , czosnek przeciskam przez praskę i dodaję do cebuli. Chwilę razem podsmażam. Pod koniec dodaję tuńczyka w kawałkach. Doprawiam odrobiną soli , pieprzu i poszatkowaną natką. Mieszam z makaronem. 

3 komentarze:

  1. Fajnie przgotowany makaronik, pysznie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję Marzenko. Czasem lubię poeksperymentować w kuchni :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń