Ziemniaczane placuszki to nasze ulubione
Są najlepsze, kiedy z młodych ziemniaczków robione.
A żeby jeszcze smaczniejsze były
Cebulę, marchewkę i seler im dołożymy.
Do tego szczyptę przypraw Skworcu dodamy
I pysznymi placuszkami się zajadamy.
Więcej informacji o mojej współpracy, ze sklepem Skworcu, znajdziecie tutaj
Więcej informacji o mojej współpracy, ze sklepem Skworcu, znajdziecie tutaj
5-6 ziemniaków
marchewka
małą cebula
plaster selera
jajko
2-3 łyżki mąki pszennej
szczypta soli
szczypta pieprzu pomarańczowego Skworcu
olej rzepakowy do smażenia
szczypior do posypania
Ziemniaki i cebulę ścieram na najmniejszych oczkach tartki warzywnej. Marchewkę i selera ścieram na troszkę większych oczkach. Warzywa mieszam i dodaję jajko oraz dosypuję mąkę. Doprawiam solą i pieprzem pomarańczowym . Na koniec dodaję łyżkę pomidorów z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim. Na rozgrzany olej kładę łyżką porcje ciasta. Smażę z obu stron na złoty kolor. Placuszki odsączam z nadmiaru tłuszczu, na papierowym ręczniku i przekładam na talerz. Posypuję posiekanym szczypiorkiem. Smacznego .
Ale smakowite :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńPychotka :)))
OdpowiedzUsuńProste i smaczne , jak to u mnie zazwyczaj bywa :)
Usuń