niedziela, 28 czerwca 2015

Feta z suszonymi pomidorami i żurawiną

Doskonała na przystawkę. Połączenie suszonych pomidorów, fety i ziół prowansalskich okazało się strzałem w dziesiątkę. W ubiegłym roku sama robiłam takie suszone pomidorki, były pyszne. Przepis z serii proste, smaczne i szybkie :) Serdecznie polecam. 


125 g półtłustej fety
100g suszonych pomidorów z żurawiną
po szczypcie ziół prowansalskich i słodkiej papryki
2-3 łyżki oleju z pomidorów suszonych
kilka listków bazylii


Fetę kroję w kostkę. By ułatwić sobie te zadanie , nóż można posmarowac olejem. Dzięki temu ser nie będzie się lepił do noża. . Pomidory również kroję w mniejsze kawałki. Na talerzu układam fetę, pomidory suszone i żurawinę. Polewam kilkoma łyżkami oleju spod pomidorków. Oprószam ziołami prowansalskimi i papryką. Odstawiam do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem dekoruję świeżą bazylią.

Smacznego :)

4 komentarze: