poniedziałek, 1 czerwca 2015

Jogurtowy deser z morwą białą i otrębami orkiszowymi


Dzięki Skworcu w mej kuchni zagościła morwa biała,
W smaku słodka, chrupiąca i wspaniała.
Można ją bez dodatków podgryzać i pałaszować,
Lecz ja w innej wersji polecam jej spróbować.
Z dodatkiem naturalnego jogurtu i brzoskwiń smakuje wyśmienicie,
A by tego było mało
Z amarantusem ekspandowanym i otrębami orkiszowymi
Wszystko się zmieszało
Tak oto letni deserek powstał

A po nim tylko pusty słoiczek został ... :)


Oferta sklepu jest bardzo szeroka a ceny konkurencyjne !!!  

Serdecznie polecam i zapraszam do odwiedzin sklepu internetowego SKWORCU


Więcej informacji o sklepie Skworcu , znajdziecie tutaj



180 g jogurtu naturalnego
dojrzała brzoskwinia
2 łyżki amarantusa ekspandowanego
łyżka otrąb orkiszowych

Jogurt naturalny mieszam z amarantusem i otrębami. Można go ewentualnie dosłodzić miodem. Brzoskwinię obieram ze skóki i miksuję w blenderze na mus. W słoiczku układam warstwami jogurt, mus brzoskwiniowy i resztę  jogurtu. Na wierzchu układam owoce morwy białej.

Smacznego :)





8 komentarzy:

  1. ale świetnie wygląda! uwielbiam zdrowe deserki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję. Ja też lubię takie połącznia smaków, z kilku prostych składników można wyczarowac coś pysznego i łatwego zarazem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeszcze nigdy nie jadłam morwy, super przepis!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Serdecznie polecam spróbować, możesz ja kupić w sklepie internetowym Skworcu. Jest słodka i smaczna a na dodatek zdrowa :)

      Usuń
  4. Też dostałam morwę i kombinuję co z nią zrobić :)
    Pyszny deserek stworzyłaś!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi bardzo posmakowała i wogóle Skworcu mają wiele fajnych rzeczy :)

      Usuń