Dzięki temu przepisowi wygrałam w zeszłym roku, wstęp na warsztaty kulinarne. Połączenie owoców, kokosu i jogurtu okazało się strzałem w dziesiątkę. Doskonale ochłodzi w upalny dzień. Serdecznie polecam.
125 ml mleka
4 łyżki wiórek kokosowych
150 g jogurtu naturalnego
1/2 szklanki śmietany 30 %
łyżeczka cukru waniliowego
łyżka pudru
szklanka miękkich owoców (u mnie truskawki i wiśnie, mogą być mrożone)
Mleko wlewam do rondelka, dodaję wiórki kokosowe i cukier waniliowy. Gotuję i studzę. Śmietanę kremówkę ubijam z pudrem na sztywno.
Do ostudzonych wiórek dodaję mały kubeczek jogurtu naturalnego i ubitą śmietanę. Owoce miksuję blenderem i dodaję do masy.
Dokładnie mieszam i przelewam do miseczek. Dekoruję świeżymi truskawkami. Smacznego :-)
Apetycznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny deserek :-)
OdpowiedzUsuńMmm, pyszności :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedzinki i miłe komentarze,a deser serdecznie poloecam :)
OdpowiedzUsuńPychotka!!!
OdpowiedzUsuńPotwierdzam i pozdrawiam :)
Usuń