Tym razem na morelową jaglankę Was zapraszamy
Kandyzowane owoce czarnej porzeczki Skworcu, do niej dodamy.
Jeszcze odrobina cynamonu i cukru z wanilią prawdziwą ,
Chwilę wszystko miksujemy i smakiem się rozkoszujemy.
Jeśli macie w domu alergika małego , zamiast mleka
Dodajcie wody przegotowanej, lub innego mleka zastępczego
Dzieci takie jaglanki uwielbiają i się nawet nie domyślają,
Że zdrową kaszę jaglaną w niej zajadają
Serdecznie polecam i zapraszam do odwiedzin sklepu internetowego SKWORCU
Oferta sklepu jest bardzo szeroka a ceny konkurencyjne !!!
Więcej informacji o sklepie Skworcu , znajdziecie tutaj
3-5 łyżek ugotowanej na sypko kaszy jaglanej Skworcu
3 miękkie morele (2-3 plasterki zostawiam do dekoracji )
łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
szczypta cynamonu
ok. 100 ml gorącego mleka (lub woda w wersji dla alergików)
Do mleka dodaję cukier waniliowy i cynamon, mieszam aż się rozpuści. Morele obieram ze skórki i razem z mlekiem i kaszą miksuje w blenderze, na aksamitny mus. Przekładam do słoiczka i układam na górze kandyzowane owoce czarnej porzeczki, które są lekko kwaśne i bardzo fajnie komponują się z jaglanką. Deser dekoruję kawałkami moreli.
Pamietajcie o wypłukaniu kaszy jaglanej przed gotowaniem. Dzięki temu unikniecie posmaku goryczki :)
Smacznego.
Smacznego.
Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam już tak zmiksowanej jaglanki i zazwyczaj jem po prostu ugotowaną z orzechami i rodzynkami ;) Twoja wygląda przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu, taka z orzechami też musi fajnie chrupać. Ja często robie takie zmiksowane jaglanki dla synka, bo w tej wersji chętnie je kaszę :)
UsuńWspaniała na śniadanko :-) bardzo lubię takie pyszności :-)
OdpowiedzUsuńNa śniadanko będzie w sam raz :)
UsuńSuper! Skusiłabym się na porcyjkę :)
OdpowiedzUsuńA serdecznie polecam :)
Usuń