niedziela, 7 czerwca 2015

Truskawkowo arbuzowy koktajl

W dzisiejszy upalny dzień raczyliśmy się takim koktajlem. Dodałam do niego arbuza, dzięki czemu zyskał fajny posmak. Najlepiej smakuje oczywiście mocno schłodzony, a dodatkowo można jego smak podkreślić melisą lub miętą. Doskonale zaspokoi pragnienie a na dodatek nasyci, więc można sobie zafundować taki koktajl, także na śniadanie. W tej formie dzieci też chętnie po niego siegną. Takie proste a takie pyszne :)


około 20 truskawek
gruby plaster arbuza
400 ml naturalnego jogurtu (można w części zastąpić go mlekiem)
łyżeczka cukru z laską wanilii

Z arbuza usuwam pestki i razem z truskawkami miksuję w blenderze na mus. Dodaję cukier waniliowy i naturalny jogurt. Wszystko razem miksuję. Jest dość gęsty, można go rozcieńczyć mlekiem.

Smacznego.

6 komentarzy:

  1. Ostatnio robiłam koktajl właśnie z truskawek i arbuza, a do tego jeszcze z bananem, więc nie dodawałam już cukru. Jogurtu także nie, a całość wyszła przepyszna, choć na pewno nie tak gęsta i kremowa :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Także musił być pyszny :) Ja dodałam trochę cukru waniliowego , bo moje truskawki trafiły się kwaśne. Można też go wzbogacić otrębami lub nasionami chia. Pozdrawiam i dziękuję za odwiedzinki :)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Taki domowy jogurt z owocami, bez zbędnych dodatków i chemii :)

      Usuń