niedziela, 5 lipca 2015

Domowy kisiel

Sezonowe owoce do garnuszka wkładamy i wodą zalewamy
Kiedy się rozgotują , wystarczy odrobina mąki ziemniaczanej
I już pyszny deser mamy gotowy.
Każdy  ucieszy się z takiego lekkiego podwieczorku
A kiedy odrobinę błonnika jabłkowego Skworcu do niego dodamy
Wtedy o nasz brzuszek zadbamy
Organizm oczyścimy i  zbędnych kilogramów unikniemy.
Lekko, owocowo i smakowicie 
Serdecznie polecamy i do SKWORCU Was zapraszamy.


Serdecznie wszystkich zapraszam do odwiedzenia strony internetowej Skworcu, bo wiele pysznych rzeczy tam znajdziecie i swoich kieszeni nie spłukacie, a w zamian smak, wyrafinowanie i pyszne dania zyskacie:) 






garść malin
brzoskwinia
ok. 3/4 szklanki wody
łyżeczka cukru trzcinowego do smaku
łyżeczka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki błonnika jabłkowego Skworcu

Brzoskwinię obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki. Razem z malinami wkładam do rondelka i zalewam wodą. Gotuję aż owoce się rozpadną. Przelewam przez drobne sitko, by pozbyć się pestek z malin. Ponownie wlewam do rondelka i dodaję cukier. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczam w małej ilości zimnej wody i wlewam do garnka. Mieszam aż kisiel zgęstnieje. Na koniec dodaję błonnik jabłkowy i ponownie mieszam. Przelewam do miseczki.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz