Jaglanki są naszym hitem. Tym sposobem przekonałam synka do jedzenia kaszy jaglanej. Sam chętnie wyjada ją ze słoiczka. Jaglanki często goszczą na naszym stole. W okresie jesiennym kiedy łatwo o przeziębienie, są szczególnie cenne, ponieważ odśluzowują nasz organizm i podnoszą odporność. Do jej przygotowania użyłam masła migdałowego. Ma intensywny smak i aromat. Dodałam tylko łyżeczkę a było wyczuwalne w kaszy. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, koniecznie spróbujcie. Powrócicie do tego przepisu na pewno !
200 ml ugotowanej kaszy jaglanej
5 namoczonych we wrzątku daktyli
łyżeczka masła migdałowego (użyłam Primavika)
mały banan
szczypta cynamonu
ziarenka do posypania ( u mnie mieszanka migdałowy przylądek firmy Ziarenkowo)
łyżka dowolnej konfitury
Ugotowaną do miękkości kaszę i banana blenduję z daktylami i masłem migdałowym na mus. Dodaję szczyptę cynamonu. Ponownie mieszam.
Do słoiczka wykładam połowę jaglanki, przekładam ją warstwa musu i przykrywam pozostałą kaszą.
Posypuję ziarenkami.
Smacznego :)
Do wypróbowania! Zapowiada się pysznie :)
OdpowiedzUsuńZ masełkiem migdałowym smakuje rewelacyjnie :)
Usuń