środa, 7 października 2015

Otrębowe muffinki z suszonymi pomidorami i bazylią

Takie mini bułeczki z otrębów, doskonale skomponują się z twarożkiem i rzodkiewką. Pyszne są także posmarowane masełkiem.  Można zapakować je do plecaka i ruszyć do szkoły lub wycieczkę. A zatem zaczynamy :)



Porcja na 10 szt.
10 łyżek otrębów ( u mnie mieszane pszenno-żytnie)
4 jaja
płaska łyżeczka soli
łyżka suszonych pomidorów z bazylią
4 łyżki gęstej śmietany 18%
2 płaskie łyżki proszku do pieczenia

Suche składniki mieszam w misce. Jajka roztrzepuję ze śmietaną i dodaję do miski z suchymi produktami. Mieszam. Foremki na muffinki napełniam do 2/3 wysokości. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 st , ok. 25 minut.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz