Takie mini bułeczki z otrębów, doskonale skomponują się z twarożkiem i rzodkiewką. Pyszne są także posmarowane masełkiem. Można zapakować je do plecaka i ruszyć do szkoły lub wycieczkę. A zatem zaczynamy :)
Porcja na 10 szt.
10 łyżek otrębów ( u mnie mieszane pszenno-żytnie)
4 jaja
płaska łyżeczka soli
łyżka suszonych pomidorów z bazylią
4 łyżki gęstej śmietany 18%
2 płaskie łyżki proszku do pieczenia
Suche składniki mieszam w misce. Jajka roztrzepuję ze śmietaną i dodaję do miski z suchymi produktami. Mieszam. Foremki na muffinki napełniam do 2/3 wysokości. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 st , ok. 25 minut.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz