niedziela, 10 stycznia 2016

Owocowy pudding z chia i jagodami goji

Kolejna odsłona puddingu z nasionami szałwi hiszpańskiej. Tak mnie zauroczyły te małe kuleczki, że na stałe zagościły w mojej kuchni. Wystarczy mleko, owoce i chia. Do wykończenia tego puddingu użyłam suszonych jagód goji , które przyjemnie chrupią i mają słodko-kwaśny smak. Możecie je kupić tutaj. Serdecznie polecam i zmykam dokończyć swoją porcję :)


Na dwie porcje:

4 łyżki nasion chia (szałwia hiszpańska)
2 szklanki mleka

banan

2 łyżki mrożonych jagód

suszone jagody goji


Nasiona zalewam 1,5 szklanki mleka. Mieszam i odstawiam na około pół godziny, aż napęcznieją. W międzyczasie je mieszam, bo szybko się żelują. Banana miksuję z pozostałym mlekiem i dodaję do puddingu. Na końcu dodaję  jeszcze mrożone jagody. Mieszam i przelewam do szklanek i posypuję jagodami goji. Smacznego :)


Niskokaloryczny styczeń 2016

7 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie pyszności :-) chia jem niemal codziennie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też często staram sie je zajadać, ostatnio zrobiłam wersję cynamonową.

      Usuń
  2. Wpraszam się na takie pyszności :)

    OdpowiedzUsuń