Kolejna odsłona puddingu z nasionami szałwi hiszpańskiej. Tak mnie zauroczyły te małe kuleczki, że na stałe zagościły w mojej kuchni. Wystarczy mleko, owoce i chia. Do wykończenia tego puddingu użyłam suszonych jagód goji , które przyjemnie chrupią i mają słodko-kwaśny smak. Możecie je kupić tutaj. Serdecznie polecam i zmykam dokończyć swoją porcję :)
Na dwie porcje:
4 łyżki nasion chia (szałwia hiszpańska)
2 szklanki mleka
banan
2 łyżki mrożonych jagód
suszone jagody goji
Nasiona zalewam 1,5 szklanki mleka. Mieszam i odstawiam na około pół godziny, aż napęcznieją. W międzyczasie je mieszam, bo szybko się żelują. Banana miksuję z pozostałym mlekiem i dodaję do puddingu. Na końcu dodaję jeszcze mrożone jagody. Mieszam i przelewam do szklanek i posypuję jagodami goji. Smacznego :)
Porywam ten pyszny deserek.
OdpowiedzUsuńBardzo proszę się częstować :)
UsuńUwielbiam takie pyszności :-) chia jem niemal codziennie :-)
OdpowiedzUsuńTeż często staram sie je zajadać, ostatnio zrobiłam wersję cynamonową.
UsuńWpraszam się na takie pyszności :)
OdpowiedzUsuńIdealnie i smacznie :)
OdpowiedzUsuń