Lekka i prosta przekąska, Można ją wzbogacić o szynkę parmeńską, łososia czy też inne ulubione warzywa. Ja akurat pod ręką miałam konserwową paprykę i kukurydzę. Pozostaje tylko usmażyć naleśniki...
Składniki na naleśniki:
300 ml mleka
ok. 1,5 szklanki mąki pszennej
2 jajka
szczypta soli
3 łyżki rozmrożonego i odciśniętego szpinaku ( rozdrobnionego)
olej do smażenia
2 serki typu almette, mogą być ziołowe
3 łyżki kukurydzy i kilka plasterków konserwowej papryki
Składniki na naleśniki miksuję i odstawiam na 20 minut , by mąka napęczniała. Następnie smażę cienkie naleśniki.
Kiedy lekko przestygną, smaruję je serkiem. Wzdłuż jednego boku układam odsączoną kukurydzę lub pokrojoną w kosteczkę paprykę. Zwijam w rulony. Odstawiam do lodówki, by się ścięły. Kroję na małe kawałki i podaję.
Bardzo fajna przekąska, na imprezki idealna :-)
OdpowiedzUsuńWłaśnie o to mi chodziło, taka mini przekąska.
UsuńPrzepysznie to wygląda i tak tajemniczo :)
OdpowiedzUsuńKamienna deska z łupka w końcu się przydała :)
UsuńŚwietny pomysł na przekąskę :)
OdpowiedzUsuńA na dodatek łatwy, tani i smaczny :)
Usuń