sobota, 6 lutego 2016

Szpinakowe rollsy z serkiem

Lekka i prosta przekąska, Można ją wzbogacić o szynkę parmeńską, łososia czy też inne ulubione warzywa. Ja akurat pod ręką miałam konserwową paprykę i kukurydzę. Pozostaje tylko usmażyć naleśniki...



Składniki na naleśniki:
300 ml mleka
ok. 1,5 szklanki mąki pszennej
2 jajka
szczypta soli
3 łyżki rozmrożonego i odciśniętego szpinaku ( rozdrobnionego)
olej do smażenia

2 serki typu almette, mogą być ziołowe
3 łyżki kukurydzy i kilka plasterków konserwowej papryki

Składniki na naleśniki miksuję i odstawiam na 20 minut , by mąka napęczniała. Następnie smażę cienkie naleśniki.

 Kiedy lekko przestygną, smaruję je serkiem. Wzdłuż jednego boku układam odsączoną kukurydzę lub pokrojoną w kosteczkę paprykę. Zwijam w rulony. Odstawiam do lodówki, by się ścięły. Kroję na małe kawałki i podaję. 




6 komentarzy: