Kiedyś już Wam pokazywałam taki sposób na jajka. Marynuję je w soku z buraka. Intensywność koloru zależy od czasu i barwy zalewy, w którą włożymy jajka. Jajka połączyłam z sosem chrzanowym. Pięknie zaprezentują się na świątecznym stole.
5-6 jajek
1/2 l soku z buraka
sól
sos:
łyżka majonezu
2 lyżeczki ostrego chrzanu
łyżeczka śmietany 18%
szczypiorek
Jajka gotuję w osolonej wodzie 8 minut. Obieram ze skorupek i jeszcze ciepłe wkładam do soku z buraka. Nakrywam i odstawiam na 2-3 godziny.
Majonez mieszam z chrzanem i śmietaną. Dodaję posiekany szczypiorek.
Jajka podaję z sosem chrzanowym i warzywami.
Smacznego :)
Zawsze chciałam je zrobić, ale tak jakoś nigdy nie zrobiłam. A wyglądają super :-)
OdpowiedzUsuńKoniecznie spróbuj:)
UsuńAle pięknie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńhttp://zyciepelnekoloru.blogspot.com/
Dziękuję
Usuń