niedziela, 20 marca 2016

Marynowane jajka z chrzanowym sosem i szczypiorkiem

Kiedyś już Wam pokazywałam taki sposób na jajka. Marynuję je w soku z buraka.  Intensywność koloru zależy od czasu i barwy zalewy, w którą włożymy jajka. Jajka połączyłam z sosem chrzanowym. Pięknie zaprezentują się na świątecznym stole.



5-6 jajek 
1/2 l soku z buraka
sól

sos:
łyżka majonezu
2 lyżeczki ostrego chrzanu
łyżeczka śmietany 18%
szczypiorek

Jajka gotuję w osolonej wodzie 8 minut. Obieram ze skorupek i jeszcze ciepłe wkładam do soku z buraka. Nakrywam i odstawiam na 2-3 godziny.

Majonez mieszam z chrzanem i śmietaną. Dodaję posiekany szczypiorek.

Jajka podaję z sosem chrzanowym i warzywami.

Smacznego :)



4 komentarze:

  1. Zawsze chciałam je zrobić, ale tak jakoś nigdy nie zrobiłam. A wyglądają super :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pięknie to wygląda :)


    http://zyciepelnekoloru.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń