środa, 16 marca 2016

Najłatwiejsze spaghetti z czosnkiem i ziołami toskańskimi

Spaghetti jest jednym z ulubionych dań mojego smyka. Ja zresztą też bardzo lubię. Kiedy mam wolniejszą chwilę, zapiekam je dodatkowo w piekarniku pod pierzynką z mozzarelli. A Wy jaki sos do makaronu lubicie najbardziej?



50 dag mięsa mielonego
cebula
3 ząbki czosnku
puszka krojonych pomidorów
3 łyżki koncentratu pomidorowego
szklanka wody
łyżka cukru
świeżo mielony pieprz do smaku
szczypta soli
łyżka papryki słodkiej
łyżka ziół toskańskich
łyżka oregano
olej
2 łyżki suszonych płatków czosnku


Cebulę kroję w kosteczce i podsmażam na odrobinie oleju. Dodaję mięso. Kiedy mielone się zetnie dodaję pomidory, przecier i wodę. Patelnię nakrywam i duszę razem około 15 minut.

 Następnie dodaje płatki czosnku oraz świeży przeciśnięty przez praskę czosnek. By złagodzić kwaśny smak pomidorów dodaję odrobinę cukru.

 Sos doprawiam do smaku solą, pieprzem,słodką papryką, ziołami toskańskimi i oregano.  

Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz