Jakiś czas temu otrzymałam smakowitą paczuszkę od firmy Popcrop. To doskonała alternatywa dla niezdrowych przekąsek. Piramidki są przygotowywane bez żadnych chemicznych dodatków. Zawierają tylko naturalne składniki, bez zbędnej , tudzież wszędzie nas otaczającej chemii.
Mój synek bardzo je lubi i chętnie chrupie. A ja jestem spokojna, bo wiem, że piramidki są naturalnym, zdrowym i smacznym produktem.
Postanowiłam się trochę z nimi pobawić i przygotowałam mini serniczek na spodzie z piramidek i gorzkiej czekolady.
Lekko kwaskowaty, jogurtowy smak doskonale połączył się z chrupiącymi piramidkami. Do tego wszystkiego dodałam łyżkę nasion chia. To one nadały ciekawy wygląd sernikowi.
Serdecznie zachęcam was do spróbowania piramidek Popcrop. Będziecie przyjemnie zaskoczeni, lekkością, smakiem i wyglądem piramidek.
1/3 opakowania piramidek bezglutenowych Popcrop
250 g jogurtu greckiego
galaretka cytrynowa
125 ml wody
łyżka nasion chia
1/2 tabliczki czekolady
łyżka masła
Piramidki kruszę. Czekoladę i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej . Mieszam z piramidkami. Małą, okrągłą foremkę wykładam folią spożywczą i przekładam do niej nasz spód. Lekko dociskam łyżką i wstawiam do lodówki na godzinę.
Galaretkę rozpuszczam w 1/2 szklanki wody. Kiedy lekko przestygnie miksuję z jogurtem naturalnym. Dodaję nasiona szałwi hiszpańskiej i mieszam.
Masę wylewam na spód z piramidek i odstawiam do lodówki do stężenia.
Dekoruję czekoladą.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz