Czy czasem robicie w domu pasty do smarowania pieczywa? Ja bardzo je lubię. Często taką pastę przygotowuję na piątkową kolację. Postanowiłam trochę pokombinować i dodać nieco inne składniki niż zazwyczaj.
Ciekawego smaku paście nadał sos chrzanowy firmy Folwark. Jest niezwykle kremowy, z wyczuwalną nutką chrzanu. Jest łagodny w smaku, więc osoby które nie lubią ostrego smaku chrzanu, mogą po niego sięgać bez obaw.
W końcu udało mi się kupić kiełki buraka. Prawda,że wyglądają cudownie?:)
Zapraszam na wiejską pajdę:)
4 jajka
15 dag brzuszków z łososia
cebula czerwona
pęczek szczypiorku
4 łyżki sosu chrzanowego Folwark
sól i świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku
kiełki buraka i pora
Jajka gotuję na twardo. Po ostudzeniu obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Łososia oddzielam od skóry i dzielę na małe kawałki. Cebulę i szczypiorek drobno siekam.
Wszystkie składniki mieszam, dodaję sos chrzanowy. Pastę doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Podaję ze świeżym pieczywem i kiełkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz