niedziela, 29 maja 2016

Biała kiełbasa zapiekana z sosem czosnkowym i czerwoną cebulą

To danie doskonale nadaje się także na grilla. Jednak z powodzeniem możecie je przygotować także w domowym piekarniku.

 Soczysta kiełbasa doskonale skomponowała się z czosnkowym sosem Folwark.  A do tego wszystkiego czerwona cebula, która po upieczeniu jest mięciutka i słodka. 

Prawdziwa uczta!


3 białe kiełbaski
czerwona cebula
łyżeczka oleju

Kiełbaski nacinam wzdłuż (można włożyć w nie plasterki czosnku, dzieki czemu kiełbaska będzie jeszcze bardziej aromatyczna). Foremkę smaruję odrobiną oliwy i układam kiełbaski. Czerwoną cebulę kroję w piórka i dodaję do mięsa. Na koniec polewam wszystko sosem czosnkowym i zapiekam w piekarniku do zrumienienia.

Smacznego :)


Primavika

2 komentarze: