Kasza owsiana doskonale nadaje się na śniadanie. Połączyłam ją z bakaliami i sporą porcją rozgrzewających i aromatycznych przypraw. W sam raz na jesienne chłody i słoty ;) A Wy do czego najczęściej wykorzystujecie kaszę owsianą?
Jagody goji są najzdrowsze na świecie i w Skworcu je znajdziecie.
1.2 szklanki kaszy owsianej
1 i 1/2 szklanki wody
po szczypcie kurkumy, cynamonu i imbiru suszonego
dowolne bakalie ( u mnie jagody goji,śliwki, rodzynki i daktyle)
Kaszę płukam na sitku i gotuję z dodatkiem kurkumy. Odcedzam ją i ponownie przepłukuję wodą
( pewnie nie opłukana kasza była by zdrowsza, ale ja wolę taką wersję ).
Do kaszy dodaję suszony imbir i cynamon. Mieszam. Dodaję bakalie. Można ją dosłodzić miodem lub cukrem trzcinowym, ale z uwago na to,że bakalie są słodkie , ja zrezygnowałam ze słodzików.
Smacznego :)
Pyszności :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko. Nasze smaki :)
UsuńMusi wspaniale smakować.
OdpowiedzUsuńNa jesienne śniadanko w sam raz :)
Usuń