sobota, 26 września 2015

Kasza owsiana z bakaliami

Kasza owsiana doskonale nadaje się na śniadanie. Połączyłam ją z bakaliami i sporą porcją rozgrzewających i aromatycznych przypraw. W sam raz na jesienne chłody i słoty ;) A Wy do czego najczęściej wykorzystujecie kaszę owsianą?

Jagody goji są najzdrowsze na świecie i w Skworcu je znajdziecie.




1.2 szklanki kaszy owsianej
1 i 1/2 szklanki wody
po szczypcie kurkumy, cynamonu i imbiru suszonego
dowolne bakalie ( u mnie jagody goji,śliwki, rodzynki i daktyle)

Kaszę płukam na sitku i gotuję z dodatkiem kurkumy. Odcedzam ją i ponownie przepłukuję wodą
( pewnie nie opłukana kasza była by zdrowsza, ale ja wolę taką wersję ).

Do kaszy dodaję suszony imbir i cynamon. Mieszam. Dodaję bakalie. Można ją dosłodzić miodem lub cukrem trzcinowym, ale z uwago na to,że bakalie są słodkie , ja zrezygnowałam ze słodzików.

Smacznego :)

4 komentarze: