Koniecznie do drugiego dania muszą być u nas warzywa. Nie ważne czy będzie to tylko starta marchewka, kiszony ogórek czy surówka. Lubimy wszystkie warzywa więc kombinacji jest mnóstwo.
Najlepszą bazą do wszelkich surówek jest sałata lodowa lub kapusta pekińska. Tę pierwszą bardziej lubię , bo jest bardziej soczysta. Wystarczy kilka składników, odrobina smacznego sosu i można już zjadać ze smakiem.
A Wy macie jakieś ulubione surówki. Podzielcie się . Będzie mi bardzo miło,a może coś wypróbuje nowego ?:)
Najlepszą bazą do wszelkich surówek jest sałata lodowa lub kapusta pekińska. Tę pierwszą bardziej lubię , bo jest bardziej soczysta. Wystarczy kilka składników, odrobina smacznego sosu i można już zjadać ze smakiem.
A Wy macie jakieś ulubione surówki. Podzielcie się . Będzie mi bardzo miło,a może coś wypróbuje nowego ?:)
pół główki sałaty lodowej
3 pomidory rzymskie
zielony ogórek
czerwona cebula
dressing jogurtowo ziołowy Folwark
garść kiełków buraka i pora
Pomidory kroję w ósemki. Ogórka w plasterki a cebulę w piórka. Sałatę kroję w grubą kostkę. Dodaję resztę warzyw. Przed podaniem polewam sosem i dodaję kiełki.
Dressing Folwark jest bardzo dobrze doprawiony, że już nie doprawiam sałatki.
Czuć w nim nutę swieżego koperku.
Ten sosik świetnie będzie pasował do sałaty masłowej lub do mizerii z ogórków. Lekki i świeży. Polecam.
Smacznego :)
Takie proste są najlepsze:)
OdpowiedzUsuńCzęsto najprostsze pomysły są najsmaczniejsze :) Lubię tę sałatkę.
OdpowiedzUsuńLekka, wiosenna surówka- taką lubię :)
OdpowiedzUsuń