sobota, 14 stycznia 2017

Tosty z piekarnika

Wczoraj mieliśmy piątek 13. Jakoś nie wierzę w szczególnego pecha tego dnia. Wręcz odwrotnie wczoraj miałam fajny dzień. Za to dziś porażka w kuchni. Po pierwsze marzyło mi się wilgotne brownie. Zamiast wykorzystać swój sprawdzony przepis Najlepsze brownie, zachciało mi się nowości. Ciasto wyszło suche. Chyba przez zbyt dużą ilość maki i zbyt długi czas pieczenia. Oczywiście w smaku jest dobre. Właśnie zajadamy je z dodatkiem powideł śliwkowych.

Natomiast pierogi z mięsem są przepyszne  w smaku. Ale chciałam zrobić do nich takie cieniutkie ciasto, wypełnione po brzegi farszem. Tak się zagadałam przez telefon ,że jedna porcja mi się rozgotowała i po farszu zostało wspomnienie. Dobrze , że miałam ich dużo więcej, więc kolejne pierogi dopilnowałam i zjadamy dziś na obiad pyszne pierogi z mięsem.


Uff to tyle moich dzisiejszych wrażeń ...

Za to chciałam się z Wami podzielić świetnym przepisem na imprezę karnawałową, czy po prostu ciepłą kolację. Możecie do nich dodać co tylko podpowiada Wam wyobraźnia. Oto moja wersja.





Składniki:
chleb tostowy
tyle plasterków szynki ile mamy kromek chleba
ser gorgonzola
chutney z mango
suszone pomidory

Chleb tostowy wkładam do blaszanej foremki na muffinki. Do środka nakładam po łyżeczce pikantnego chutnej z mango i na to układam plaster szynki. Następnie dodaję kawałek suszonego pomidora i kostkę sera gorgonzola. Zapiekam w piekarniku 10 minut w temp. 180st.

Smacznego :)

7 komentarzy:

  1. Czasem tak bywa że coś nie wyjdzie ale nie ma tego złego ...;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak, nie ma ludzi nieomylnych :)

      Usuń
  2. Pysznie wyglądają te tosty :) A co do brownie, często bywa kapryśne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szybka i smaczna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zjadłabym takie bez szynki :)

    OdpowiedzUsuń