Lubicie pierogi? Bo ja bardzo. Moimi ulubionymi są pierogi z kapustą i grzybami, koniecznie odsmażane i ruskie, doprawione na ostro. Wersją na słodko też nie pogardzę. Wielu z nas, zapewne wydaje się ,że pierogi sa pracochłonne. Owszem trochę czasu zajmują, ale od razu można przygotować większą porcję i zamrozić. Na szybki obiad będą w sam raz. Bardzo ważne jest ciasto na pierogi. Powinno być miękkie i delikatne. Moim sekretem jest to,że nie dodaję jajka do nich (jeśli już to same żółtko), miękkie masło i gorącą wodę. Ciasto trzeba też dokładnie wyrobić i odstawić na chwilę. Pamiętajcie też o nakryciu ściereczką, dzięki której ciasto nie wyschnie. Jeśli chodzi o farsze, to tutaj pole do popisu jest szerokie. Każdy farsz warto wzbogacić dodatkiem świeżych lub suszonych ziół i aromatycznych przypraw. To jak które wybieracie ?
PIEROGI Z MIĘSEM
Przepis znajdziecie pod tym linkiem http://wybornesmaki.blogspot.com/2015/10/pierozki-z-miesem.html
PIEROGI Z BOTWINKĄ
Przepis znajdziecie pod tym linkiem http://wybornesmaki.blogspot.com/2015/01/pierozki-z-botwinka.html
PIEROGI Z SOCZEWICĄ I KISZONĄ KAPUSTĄ
Przepis pod linkiem http://wybornesmaki.blogspot.com/2015/04/pierogi-z-soczewica-i-kiszona-kapusta.html
BIAŁE PIEROGI ZE SZCZYPIORKIEM
PIEROGI Z DYNIĄ HOKKAIDO
Przepis na te pyszne pierożki znajdziecie tutaj http://wybornesmaki.blogspot.com/2015/01/pierozki-z-dynia-hokkaido.html
W zanadrzu mam dla Was jeszcze słodkie propozycje pierogów, oraz pierogów z farszami z kasz. Bacznie obserwujcie mój profil na FB Wyborne Smaki, a będziecie ze wszystkim na bieżąco :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz